Ihmiset ovat yllättävän itsetuhoisia, eivätkä tunnu oppivan muiden ihmisten virheistä. Tv-uutiset, lehdet et cetera, tihkuvat paheksuntaa väkivaltaa ja moraalitonta yhteiskuntaa kohtaan. Milloin joku on ammuttu tai kuinka joku on onnistunut jäämään kiinni, kavallettuaan tuhansia euroja lattialankkumuseon varoista. Pahantekijöitä luonnollisesti odottaa rangaistus ja kansa tuomitsee heidät julkisesti bussipysäkeillä, kotonaan ja työpaikoillaan.
    Lainsäädännöllisesti voidaan määritellä, mikä on vakava rikos ja mikä ei. Laki käsittelee rikosta seuraamuksien tai mahdollisten seuraamuksien pohjalta, eikä laki puutu subjektiiviseen käsitykseen oikeasta ja väärästä, vaikka pyrkiikin määrittelemään sitä. Mikään ei siis sano yksiselitteisesti miten yksilö tuomitsee moraalillisesti väärintoimineen. Ei pitäisi olla kenellekään mitään uutta.
    Ihmiset eivät kuitenkaan ymmärrä tai eivät vain halua ymmärtää mahdollista yksilöiden moraalitajujen eroa. Tämä on todella itsetuhoisaa ja saattaa johtaa jopa väkivaltaiseen kuolemaan. Ovatko median hehkuttamat massamurhat ja suurrikokset turruttaneet ihmiset ajattelemaan, ettei tässä maailma ole irrationaalisuutta joka johtuu pienistä teoista tai tapahtumaketjuista. Pitääkö kaiken moraalittomuuden johtua aina ahneudesta tai vaikkapa vihasta? Mikä estää vaikkapa opiskelutoveriasi puukottamasta sinua ruokalassa, siksi että käytit turhan värikästä kieltä antaessasi suoran palautteen toverisi tämän päiväisestä toiminnasta. Kukaan järjissään oleva ihminen ei tekisi niin, mutta mikä estää niin tapahtumasta, hyvä tuuri? Se että et itse tekisi niin on mitä typerin perustelu. Näemme teot ja maailman ympärillämme kukin yksilöllisesti ja me myös reagoimme eri tavoin, jokainen toimii omalla "oikeaksi" tai oikeaksi katsomalla tavallaan.
    Voit toki päästä Pietarin puheille silläkin, että olit vain väärässä paikassa väärään aikaan. Huonoa tuuria, vissiinkin. Voit myös kerjätä itsellesi muutaman ilmanottoaukon lisää tai päätyä porsaiden karsinaan kilon paloina, ellet osaa lopettaa ajoissa. Mietippä seuraavan kerran ennen kuin huudat toiselle ihmiselle, mikä todellisuudessa estää toista tekemästä ja mitä. Jokainen ihminen voi, kykenee ja pystyy...
... toiset vain voivat, kykenevät ja pystyvät helpommin, jotkut jopa ilman erityisempää syytä.

    -Cor triste